中公国企 辽宁国企

 
您现在的位置:首页 >中国邮政 > 考试试题 >

2021中国邮政校园招聘模拟题26

2020-09-22 16:04:58 | 来源:中公教育

阅读以下资料,回答81-85题。

2014 has been a landmark year for Alibaba. Just last week, the Chinese e-commerce juggernaut set a world-record selling US$9.3 billion worth of goods in 24 hours on Singles Day. A few months back, Alibaba claimed the title of the world’s biggest IPO, raising US$25 billion on the NYSE. Things will only get bigger for Alibaba.

On the back of the historic signing of the China-Australia Free Trade Agreement yesterday, Alibaba announced in Melbourne their continued commitment to bringing Australian products, brands and businesses closer to China’s online consumers via its Alipay payment platform and Taobao Marketplace.

Alipay is the largest online payment service provider in China. With more than 800 million Chinese accounts, Alipay is already the biggest mobile payment processor in the world. It clears 80 million transactions per day, including 45 million transactions through its Alipay Wallet mobile app and processed US$780 billion worth of transactions in the year ended June 30. Alipay is one of six financial services entities that will fall under the umbrella of Ant Financial Services Group, a rebranding of Alipay Financial Services. There are plans to take this money making machine public too.

Alipay Australia has been established as a local entity that will work with its joint venture partner, Paybang to help Australian businesses and merchants access Alipay’s cross-border payment solutions. Alipay has also been working with Australia Post to sell, distribute and promote the Alipay Purchase Card across 4,400 retail outlets for Australian shoppers to use on the Tmall.com and Taobao Marketplace platforms.

Alipay’s extension into Australia follows its move into the U.S. with the launch of its ePay payment program, which handles everything from payment processing and currency translation for U.S. retailers.

81. What is this article mainly about?

A. The introduction of Alibaba.

B. Alibaba’s Alipay and Taobao marketplace expand into Australia.

C. Alibaba’s new business strategy.

D. Alibaba’s acquisition of Australian local companies.

82. What did Alibaba do after sign-off of China-Australia Free Trade Agreement?

A. It announced that they would bring more Chinese goods into the Australian market.

B. It announced that they would promote the trade between China and Australia.

C. It announced that they would import more Australian products into China.

D. It announced that they would introduce more Australian products to Chinese online consumers.

83. How many transactions does Alibaba clear every day without using Alipay Wallet mobile app?

A. 80 million.

B. 40 million.

C. 35 million.

D. 780 million.

84. It can be inferred from the article that ______.

A. After entering into Australia, Alibaba will try to expand to the U.S.

B. Alibaba has established cooperation with Australia Post.

C. Alibaba would open chain stores after entering into Australia.

D. Alibaba’s world-record of selling US$9.3 billion worth of goods in 24 hours on Singles Day has helped its initial public offering.

85. According to the article, which of the following is NOT correct about Alibaba?

A. It is the world’s biggest IPO.

B. It has sold more than US$9 billion worth of goods in 24 hours on Singles Day.

C. It is the largest online payment service provider in China.

D. It has a strong social responsibility.

81.【答案】B。解析:主旨题。文章第二段第一句On the back of the historic signing of the China-Australia Free Trade Agreement yesterday...讲到中国-澳大利亚自由贸易协定签署后,阿里巴巴将把澳大利亚的产品、品牌等带给中国的网购消费者;第四段又讲到阿里巴巴与澳大利亚邮局的合作;最后一段首句提到Alipay’s extension into Australia...。由此可知,本文的主旨在于阿里巴巴进军澳大利亚市场。故B正确。

82.【答案】D。解析:细节题。根据题干“China-Australia Free Trade Agreement”定位到文章第二段,由Alibaba announced in Melbourne their continued commitment to bringing Australian products, brands and businesses closer to China’s online consumers via its Alipay payment platform and Taobao Marketplace. 可知,阿里巴巴将把澳大利亚的产品带给中国网购消费者。故选D。

83.【答案】C。解析:推断题。题干:不使用Alipay电子支付,那么阿里巴巴每天的交易量是多少?根据原文第三段第三句前半句It clears 80 million transactions per day, including 45 million transactions through its Alipay Wallet mobile app(它每天的交易量是8千万,其中4千5百万的交易是通过Alipay电子支付完成的)可知,不使用Alipay电子支付的交易量是80m-45m=35m,也就是3千5百万。故选C。

84.【答案】B。解析:推断题。根据原文Alipay has also been working with Australia Post to sell, distribute and promote the Alipay Purchase Card across 4,400 retail outlets for Australian shoppers to use on the Tmall.com and Taobao Marketplace platforms.(Alipay已经和澳大利亚邮局一起在4400家零售店来售卖、分销并促销Alipay购物卡,目的是为了让澳大利亚购物者可以在Tmall.com网店和淘宝购物平台上使用)可知,Alibaba公司已经和澳大利亚邮局有了合作。故选B。根据最后一段Alipay’s extension into Australia follows its move into the U.S... 可知,阿里巴巴是先进军美国市场再进军澳大利亚市场。故A项与原文意思相反,排除;C项“阿里巴巴在进军澳大利亚市场后会开连锁店”在文中没有提到,排除;根据第一段可知D项与文章表述不符,排除。故本题答案选B。

85.【答案】D。解析:细节题。根据文章第一段a world-record selling US$9.3 billion worth of goods in 24 hours on Singles Day. A few months back, Alibaba claimed the title of the world’s biggest IPO... 可知A、B选项正确;根据第三段Alipay is the largest online payment service provider in China. 可知C项正确。D项“阿里巴巴具有很强的社会责任感”在文中没有依据,错误。故答案选D。

辽宁国企招聘网提示您:可关注辽宁国企招聘考试官方微信(微信号:lngqzp),及时掌握辽宁地区国企招聘咨讯!

公众号


免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。
中公教育   辽宁中公教育

中公辽宁国企招聘考试(lngqzp)

立即关注
  • 热门招聘每日更新
  • 备考干货关注查看
  • 实时互动在线咨询
中公微博 关注微博 关注
中公QQ群 加入QQ群 加入

  • 近期招考
  • 报名时间
  • 考试公告

Copyright©1999- 北京中公教育科技有限公司 .All Rights Reserved
全国统一报名专线:400-6300-999 网校报名:400-900-8885 图书订购:400-6509-705
京ICP备10218183号-85 京ICP证161188号 京公网安备 11010802020593号 出版物经营许可证新出发京批字第直130052号 营业执照